Kuka minä olen?


Olen 19-vuotias Rovaniemeläinen naisenalku ja opiskelen Lapin yliopistossa johtamista. Vuonna 2018 Tuusulan lukiosta valkolakin saatuani tein päätöksen, että haen ainoastaan Lappiin opiskelemaan. Joku täällä on aina vetänyt minua puoleensa ja viihdyn Rovaniemellä erinomaisesti. Kuulun sekä Rovaniemen keskustaopiskelijoiden että Lapin keskustanuorten johtokuntaan ja pyörin myös yliopistolla aktiivisesti vaikuttamassa. 

Haluan kampanjoida omana itsenäni, niin hyvässä kuin pahassakin. En yritä luoda itsestäni mielikuvaa viisaampana tai vanhempana kuin olen, vaan tahdon riittää äänestäjille itsenäni. Nuori ikä mielletään helposti negatiiviseksi asiaksi ja elämänkokemuksen puutteeksi. On kuitenkin joskus sanottu: "Jokainen sukupolvi on edellistä viisaampi". Kuka olisi parempi vaihtoehto tuomaan nuorta näkökulmaa peliin mukaan, kuin 19-vuotias, tavallista nuoren elämää elävä nainen? 

Luonteeltani olen hyvin elämäniloinen, sosiaalinen ja avoin tyyppi. Olen hyvin tehtäväkeskeinen ja tahdon jatkuvasti kehittää itseäni paremmaksi ihmiseksi. 


Olen kotoisin Tuusulasta ja perheeseeni kuuluu vanhempieni lisäksi kaksi veljeä. Kepulaisuus ei ole tullut verenperintönä, eikä perheessäni politiikasta muutenkaan ole paljoa puhuttu. Onnekseni olen ollut aina kovin itseohjautuva ja oma-aloitteinen. Lukiossa halusin mennä jokaiseen toimikuntaan mukaan ja ottaa vastuuta itselleni. Silloin ymmärsin sen, että valittaminen on aivan yhtä tyhjän kanssa. Ainoa tapa vaikuttaa asioihin on tarttua itse toimeen ja lähteä mukaan.

Kotikasvatuksessani on aina painotettu rehellisyyttä ja tämän arvon omaksuneena haluan myös kampanjassani olla luottamuksen arvoinen. En lupaa kuuta enkä tähtiä taivaalta, vaan realistisia asioita, joista voin pitää kiinni. Ajan itselleni sekä varmasti monelle muullekin nuorelle tärkeitä asioita, keskusta-aatteen pohjalta. Olen varma, että koulutuksestani on paljon hyötyä tulevaisuudessa myös poliittisella saralla. 

Politiikan ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi olen kiinnostunut johtamisesta, yrittäjyydestä, liikunnasta ja markkinoinnista. Itselleni tärkeitä asioita ovat perhe ja ystävät, jalkapallo ja itsensä kehittäminen. Voit lukea ajamistani asioista ja arvoista sivulla "vaaliteemat".Miksi kepu?

Keskustan arvot ovat lähimpänä omaa arvomaailmaani. En ole koskaan ollut ääripäiden kannattaja, joten oikeisto-vasemmisto akselin väliin sijoittuminen on mielestäni inhimillinen ja itselleni paras vaihtoehto. Keskusta ajaa mielestäni tärkeitä asioita ja Lappiin muutettuani silmät avautuivat myös kehä kolmosen ulkopuolelle. Keskustassa on ihmisen hyvä olla: se on yhteisöllinen, kannustava ja inhimillinen. Itselleni on tärkeää, että kaikessa toiminnassa mennään ihminen edellä ja näin meillä keskustanuorissa myös toimitaan. Ei vasemmalla, ei oikealla vaan edellä!